برگزاری نخستین همایش ملی رنگزاهای طبیعی (سری اول)
برگزاری نخستین همایش ملی رنگزاهای طبیعی (سری اول)
برگزاری نخستین همایش ملی رنگزاهای طبیعی (سری اول). این خبر از کارخانه قالیشویی ادیب، اولین قالیشویی آنلاین را بخوانید. تا با جزییات برگزاری نخستین همایش ملی رنگزاهای طبیعی (سری اول) بیشتر آشنا شوید.
برای دیدن مقاله برگزاری نخستین همایش ملی رنگزاهای طبیعی کلیک کنید.
حسن خاتمی استادیار دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان، این مطلب را در روز نخست همایش ملی رنگزاهای طبیعی که سه شنبه ۲۱ آذر به همت گروه هنرهای سنتی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار شد، اعلام کرد.
خاتمی، که سخنرانی خود را به موضوع بررسی رکود و عوامل مؤثر بر رنگرزی طبیعی در فرش دستباف ایران اختصاص داده بود. گفت: در دنیای سراسر رقابت امروز، موفقیت در گروی درک و شناخت امکانات موجود و بهرهگیری بهینه از آنها برای رشد و توسعه بیشتر در همه ابعاد و زمینهها است.
او یکی از علل مرغوبیت و معروفیت قالی ایرانی را زیبایی و دوام رنگهای آن اعلام کرد.
علاقه مندی مجدد به رنگزاهای طبیعی:
او در ادامه به گسترش علاقه مندی مجدد به استفاده از رنگزاهای طبیعی در رنگرزی منسوجات اشاره کرد. و رنگرزی طبیعی را بخش جدایی ناپذیر فرش دستباف ایرانی از گذشته دور تا امروز دانست.
خاتمی با اشاره به رکود و نوسانهای بسیار در میزان بهره وری و استفاده از رنگزاهای طبیعی در صنعت فرش ایران، سخت و زمان بر بودن پروسه رنگرزی طبیعی، نا آگاهی از تفاوتهای رنگهای طبیعی با رنگهای شیمیایی و نیز بهره نگرفتن از روشهای دقیق علمی و استفاده لازم و ضروری از علم شیمی را از عوامل رکود رنگرزی طبیعی در فرش دستباف دانست.
هزینه بالای رنگرزی طبیعی:
او در ادامه بهره نگرفتن از نیروهای متخصص و آموزش دیده دانشگاهی فرش و رشته های مرتبط، وجود نداشتن استاد کاران ماهر و متخصص و آشنا نبودن فعالان با روشها و تکنیک های مختلف رنگرزی را عوامل دیگر مؤثر در این زمینه اعلام کرد.
خاتمی خاطرنشان کرد: میزان هزینه بالای رنگرزی طبیعی و کاهش میزان تولیدات فرش دستباف با رنگ های طبیعی در مقابل تولید فرش با رنگ های شیمیایی باعث کاهش تقاضای فرش با رنگهای طبیعی و بی رونق شدن رنگرز خانه ها شده است.
روش شبکه و خوشه بندی:
او اجرای روش شبکه و خوشه بندی برای افزایش مزیت رقابتی، بهرهگیری از نیروهای متخصص و دانشگاهی، بهره گیری از تجارب استادکاران ماهر و با تجربه این صنعت، استفاده از بخش تحقیق و توسعه و تقویت بخش آموزش، اجرای برنامههای آموزشی و افزایش آگاهی و شناخت جمعی و همچنین تدوین و اجرای ضوابط قانونی در حمایتهای مختلف را از راهکارهای توسعه اثر بخش رنگرزی طبیعی در فرش دستباف دانست.
مشکلات مخفی نگهداشتن نسخه های رنگرزی:
خاتمی در پایان اظهار کرد: به صورت کلی در تحلیل شاخص ها میتوان بیان داشت. نگاه انحصاری به شیوه های رنگرزی طبیعی و مخفی نگهداشتن نسخههای رنگرزی در قدیم و انتقال آن اطلاعات به صورت خانوادگی از گذشته تاکنون باعث بروز مشکلاتی از این قبیل شده است.
او با اشاره به این نکته که استقبال از رنگزاهای طبیعی در رنگرزی تولیدات قالی به میزان زیادی رابطه مستقیم به کشت این رنگزاها دارد. افزود: اختصاص بخشی از توسعه صنعت و کشاورزی به کشت و زراعت این رنگزاها منجر به فراوانی آنها و بهرهگیری بهینه در تولیدات قالی خواهد شد.
منبع:روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری
توجه: اگر لکه های فرش شما، در شستشوی فرش در شستشوی فرش از بین نرفت، به قالیشویی یا قالیشویی آنلاین مراجعه کنید و از خدمات اعلاشویی یا اعلا شویی استفاده کنید، تا فرش شما با دستگاه های مخصوص شسته شود.
مشتریان عزیز در نظر داشته باشید که خدمات آنلاین قالی شویی از قبیل قالیشویی آنلاین و مبل شویی و خشکشویی مبلمان آنلاین با ۲۰% تخفیف ارائه می گردد .ارائه خدمات ما در سراسر تهران صورت می گیرد.
شعبه قالیشویی کرج ما آماده برای ارائه خدمات به شما دوستان عزیز می باشد .
….. دپارتمان تحقیق و توسعه شرکت قالیشویی ادیب …