گفتگو با استاد سیروس پرهام (سری دوم)
گفتگو با استاد سیروس پرهام (سری دوم)
گفتگو با استاد سیروس پرهام (سری دوم). در این مقاله از کارخانه قالیشویی ادیب، اولین قالیشویی آنلاین، به ادامه گفتگو با استاد سیروس پرهام (سری دوم) میپردازیم.
برای دیدن مقاله گفتگو با استاد سیروس پرهام (سری اول) کلیک کنید.
دستباف های عشایری و روستایی فارس:
کتاب بعدی منبعد از قالی بولوردی در سال ۱۳۶۴ جلد اول کتاب “دستباف های عشایری و روستایی فارس” از انتشارات امیرکبیر بود. که منحصر به قالی های قشقایی بود چون بزرگترین تولیدکنندهی قالی عشایری فارس، بعد از عربها، قشقاییها هستند. خورجین بافی، سوزندوزی و گلیمبافی قشقاییها در جلد دوم و در سال ۱۳۶۶ به چاپ رسید.
شاهکارهای فرش بافی فارس:
در سال ۱۳۷۵ کتاب “شاهکارهای فرش بافی فارس” که دو زبانه (انگلیسی و
فارسی) است. را با انتشارات سروش منتشر کردیم. دراینبین مقالات مختلفی
راجع به فرشبافی در مطبوعات داخلی و خارجی نیز نوشتم. ازجمله چند مقاله در
مجله (oriental rug review) که در آمریکا، مجله «هالی» که در انگلیس و در
مجله گره که در ایتالیا منتشر میشود. در مطبوعات داخلی ایران نیز مقالات
متعددی در زمینه ی فرش بافی نوشتهام. که به کوشش انتشارات علمی و فرهنگی
تمام مقالات داخلی من در یک جلد حدود ۶۰۰ صفحه در حال چاپ است. که در
چهاربخش:
۱- پژوهش و نقد ادبی
۲- پژوهش و نقد هنری
۳- پژوهش و نقد تاریخی
۴ – زیروبم ترجمه، می باشد.
از افتخارات زندگی:
یکی از افتخارات زندگیام، بنیانگذاری سازمان اسناد ایران، یعنی آرشیو ملی ایران است. که در سال ۱۳۴۹ طرحش را بهصورت قانون به تصویب رساندیم. و از سال ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۹ به مدت ۱۰ سال ریاست مجموعه با من بود. ایشان در مورد افول و رکود فرش ایرانی در جهان گفت: در مدتی که تحریم بودیم. کشورهای دیگری که فرشهای مشابه ایرانی تولید و در بازارهای جهانی عرضه کردند. به طوریکه من خودم ۱۴ سال پیش در پکن وارد فروشگاه بزرگی شدم. در طبقه مبلمان منزل در گوشه ای حدود ۱۶ قالیچه کاشان دیدم. از فروشند پرسیدم این فرشهای ابریشم کاشان است؟ که درنهایت تعجب گفت این فرش کاشان نیست و فرش تبت است.
فرش بافی در هند:
جالب است بدانید: فرشبافی در شبهقارهی هند از زمانی که همایون پادشاه گورکانی پناهنده دربار شاه طهماسب میشود و چند سالی در ایران میماند و شاهطهماسب زمانی که به وی کمک میکند. تا مهاجمین افغان را از هند خارج کند و برگردد به هند و به سلطنت بنشیند، تعدادی مینیاتوریست و نقاش ایرانی و استاد فرشبافی همراهش به هند میفرستد. و آنها فرشبافی را در هند ایجاد میکنند. که در ابتدا فقط در کشمیر بوده است. و بعدها بهتدریج با طرح و نقش ایرانی در جایجای هند رواج یافت و به فرشهای ” INDOPERSIN” هند و ایرانی معروف است.
نمایشگاه فرش وین و کاتالوگ های فرش ایرانی:
در سال ۱۸۹۲ که نمایشگاه فرش وین برگزار شد. و تعداد زیادی فرش ایرانی در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شد. کاتالوگهای بسیار زیبا و در قطع بزرگی، در آن زمان که اسلاید رنگی وجود نداشت. باکیفیت خوب از فرشهای ایرانی تهیه و تولید شد که نشان از اهمیت فرش ایرانی داشت.
شهرت فرش ایرانی:
شهرت فرش ایران همیشگی بوده است. در تمامی کتب مربوط به فرش ایرانی که توسط خارجیها نوشتهشده است. فرش ایران را بهعنوان فرش نمونه و درجهیک معرفی کردهاند. و بعد به فرش ترک، قفقاز و غیره پرداختهاند.
توجه: اگر به قالیشویی، قالی شویی، شستشوی فرش، شستشوی مبل. خشکشویی مبلمان، اعلاشویی، اعلا شویی، شستشوی خوشخواب و … نیاز دارید. به قالیشویی یا قالیشویی آنلاین مراجعه کنید. و از خدمات اعلاشویی یا اعلا شویی استفاده کنید. تا فرش شما با دستگاه های مخصوص شسته شود.
مشتریان عزیز در نظر داشته باشید. که خدمات آنلاین قالی شویی از قبیل قالیشویی آنلاین و مبل شویی و خشکشویی مبلمان آنلاین با ۲۰% تخفیف ارائه می گردد .ارائه خدمات ما در سراسر تهران صورت می گیرد.
شعبه قالیشویی کرج ما آماده برای ارائه خدمات به شما دوستان عزیز می باشد.
….. دپارتمان تحقیق و توسعه شرکت قالیشویی ادیب …